Pilgrimshuset i Maribo åbner

På lørdag åbner der et vidunderligt sted, hvor pilgrimme (og er vi ikke alle det i en eller anden forstand?) kan overnatte, vandre i landskabet og i det hele taget opleve stedets og omgivelsernes historiske og samtidig tidsmæssigt opdaterede atmosfære.

I sidste uge var jeg på en omvisning, hvor Jeg blev bjergtaget af den nænsomhed, hvormed det gamle hus er blevet renoveret, husets mange muligheder, udsigten ud over Søndersø og det tætte naboskab til Maribos 600 år gamle klosterkirke, der i dag tjener som folkekirkelig domkirke.

Går man af stien langs søen kommer man hen til det nærliggende Sankt Birgitta Kloster, som samarbejder med Pilgrimshuset, og som ligeledes er et vidunderligt smukt og dejligt sted at bo. Her har man blandt andet mulighed for at opleve Birgittasøstrenes spiritualitet, deres økumeniske tilgang til omverdenen og deres vidt berømmede omsorg for deres gæster.

Jeg vil skrive mere, når Pilgrimshuset for alvor har haft lejlighed til at præsentere sig med gæster og aktiviteter. Her kommer foreløbig et link til Pilgrimshuset: (link til Pilgrimshuset) og til Sankt Birgitta Kloster (link til klosteret).

Else Marie 18. maj 2016

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.